5 Tips tegen griep en weerstand verhogen

5 Tips tegen griep en de weerstand verhogen? Het klinkt te mooi om waar te zijn en misschien is dat deels ook wel waar. Het is namelijk bijna onmogelijk om de griep volledig te omzeilen. Gelukkig wordt niet iedereen ieder jaar getroffen door de griep. Dat is namelijk afhankelijk van tal van oorzaken. Een daarvan is de weerstand. Om die reden worden hier tips tegen griep gegeven en worden tips gegeven om de weerstand te verhogen. Die combinatie verkleint de kans op griep aanzienlijk.

In de herfstperiode worden weer duizenden mensen in Nederland getroffen door de griep. Om de kans op griep te verkleinen kunnen deze tips tegen griep van pas komen. Ook de kans op verkoudheid kan op die manier worden beperkt.

De handen wassen

De beste tips tegen griep zijn de tips die hygiëne centraal stellen. Het is om die reden uiterst belangrijk om op de hygiëne te letten. Uiteraard niet alleen in de herfstmaanden. Iedere dag schudden mensen elkaar wel de hand. Echter is de kans groot dat iemand het influenzavirus of rhinovirus met zich meedraagt. Door in de handen te niezen of te hoesten kunnen die virussen eenvoudig van persoon tot persoon worden overgedragen. Indien ook het immuunsysteem vervolgens niet al te sterk is, is de kans op een griepje behoorlijk groot. Het is dan ook belangrijk regelmatig de handen te wassen. Probeer ook de mond en neus zo min mogelijk aan te raken en was goed de handen voor het eten. Deze tips tegen griep verkleinen de kans op het krijgen van griep of verkoudheid tot wel tien procent.

Reinigen van spullen

Uit onderzoek is gebleken dat binnen twee uur een griepvirus van de deurknop naar de rest van het kantoor kan verspreiden. De kans op het krijgen van griep is dan ook niet alleen groter wanneer iemand niest of hoest in de nabijheid. Ook oppervlakte, zoals de deurknop, toetsenbord, smartphone, koffiezetautomaat en toilet, zijn een bron van bacteriën. Zorg ervoor dat deze veel aangeraakte locaties regelmatig worden schoongemaakt. Vergeet ook niet een raam open te zetten voor de frisse lucht, ondanks de kou buiten. Een warm en klam kantoor of kamer zorgt ervoor dat griepvirussen eenvoudig kunnen overleven.

Voorkom stress en zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust zorgt voor een sterker immuunsysteem. Daarnaast is onvoldoende rust een grondlegger van stress. Uit onderzoek is gebleken dat stress zorgt voor een zwakker immuunsysteem. Daarnaast is het een oorzaak van psychische en lichamelijke aandoeningen. Probeer per nacht minimaal 8 uur te slapen. Zo kan het lichaam herstellen van de dag ervoor. Bij minder uren slaap is de kans niet alleen groter. Ook de duur van een griepje of verkoudheid is langer. Bovendien is stress ook nog eens slecht voor de hersenen, waardoor we onszelf minder kunnen concentreren.

Vitamine

Vitamine C is de vitamine die bijdraagt aan een goede weerstand. Bekende voorbeelden zijn mandarijnen en sinaasappels. Deze producten zitten boordevol vitamine C. Maar wat te denken van spinazie, wortel, boerenkool en ook aardappelen(!). Het is wel belangrijk om de groente niet te lang te koken. Hoe langer de groente wordt gekookt, des te meer vitamine C worden afgebroken. Naast vitamine C is ook vitamine A een goede ondersteuning. Deze vitamine is te vinden in boter, bieten, rode kool en visproducten.

Sporten en voldoende bewegen

Niet alleen zorgt sporten voor meer energie, het is ook nog eens goed voor een betere nachtrust. Probeer dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Bewegen houdt onder meer in wandelen, fietsen of hardlopen. Indien je reeds bent getroffen door de griep is het ook raadzaam dagelijks te bewegen. Ga dan liever niet naar de sportschool, maar ga naar buiten. Zorgt uiteraard wel voor voldoende bekleding. Ondanks dat je er niet op zit te wachten is het verstandig even een frisse neus te halen.

Meer tips tegen griep of verkoudheid zijn uiteraard welkom. Op de website zijn naast deze 5 tips tegen griep nog meer tips tegen griep te vinden. Kijk voor meer informatie over tips tegen griep om die reden in het nieuwsbulletin.

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *