Amerikaanse griep symptomen hardnekkig

De Amerikaanse griep symptomen zijn hardnekkig. Dat is de constatering van het RIVM en blijkt tevens uit de reacties op symptomengriep.com. Personen die getroffen zijn door het griepvirus ervaren de Amerikaanse griep symptomen als hardnekkig en uiterst vervelend. Opmerkelijk genoeg zijn de Amerikaanse symptomen niet veel anders dan de symptomen van een andere griep. Of is er toch een belangrijk verschil. En waardoor zijn de symptomen dan ook zo hevig.

De symptomen van de Amerikaanse griep zijn vrijwel hetzelfde als andere griepvarianten. Toch vertellen veel personen met de griep dat zij dit een zeer hevige griep vinden. Symptomen als koorts, keelpijn, hoesten, spierpijn, hoofdpijn en algehele malaise zijn ook bij de Amerikaanse griep veel genoemde klachten. Deze symptomen zijn exact overeenkomstig met bijvoorbeeld de griepepidemie van 2014, waarbij het niet ging om de Amerikaanse griep. Hoe kan het dan dat de Amerikaanse griep symptomen zo hardnekkig zijn? Is het heersende virus sterker?

Reden van hevige Amerikaanse griep symptomen

Het griepvirus dat zorgt voor de Amerikaanse griep blijkt ietwat heviger te zijn volgens de griepgevallen. Maar is dat daadwerkelijk de reden? Het zou kunnen, want op dit moment zijn onderzoekers de virussen aan het bestuderen. Echter heeft het ook te maken met het griepvaccin. Eind 2014 kregen risicogroepen weer de mogelijkheid om de griepprik op te halen. Bij de samenstelling van dit vaccin, is het virus dat zorgt voor de Amerikaanse griep niet opgenomen. Hierdoor heeft het lichaam geen antistoffen aangemaakt tegen het heersende virus. De impact van de griep is dan ook heviger. Het is instaat het lichaam harder aan te pakken, waardoor de Amerikaanse symptomen als hevig worden ervaren. Indirect is de griep voor risicogroepen dan ook gevaarlijker.

Is de Amerikaanse griep een groot gevaar?

Net zoals iedere andere griep is de Amerikaanse griep gevaarlijk. Met name voor risicogroepen. De griep kan het lichaam zo verzwakken, waardoor andere virussen het lichaam eenvoudiger kunnen aanvallen. Hierdoor kunnen complicaties als een longontsteking ontstaan. Deze complicaties zijn dodelijk, de griep zelf dus niet. De Amerikaanse griep symptomen zorgen er wel voor dat het lichaam verzwakt raakt. Tevens zijn juist de symptomen het meest besmettelijk. Denk aan een nies of een hoest in de hand. De virussen kunnen dan eenvoudig worden overgedragen, waardoor je iemand kunt besmetten.

Hoe de impact van deze griepvariant is zal aan het einde van de griepepidemie in 2015 moeten blijken. Wel is het een griep die voor veel griepgevallen heeft geleid. Ook zijn de Amerikaanse griep symptomen hoe dan ook hardnekkig.

Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *