Artsenkring Halle en Omgeving voorziet zorgverleners van griepprik

Artsenkring Halle en Omgeving in België is gestart met het vaccineren van de griepprik bij zorgverleners. De aftrap werd gegeven in de omgeving van Buizingen. Artsenkring Halle en Omgeving verzorgde het griepvaccinatieprogramma. Verpleegkundige, kinesisten en huisartsen verzamelde zich bij het Medisch Huis om de griepprik op te halen. Op die manier proberen zij ook andere mensen over te halen tot het halen van de griepprik.

De opkomst van zorgverleners was groot te noemen. Dit had alles te maken met de lopende Vlaamse Griepcampagne die dit jaar extra veel in het nieuws is gebracht. De campagne heeft als doel meer mensen te vaccineren tegen de griep.

Artsenkring Halle en Omgeving

In België hebben zorgverleners het goede voorbeeld gegeven door de griepprik te gaan halen. Dit alles werd nadrukkelijk in het nieuws gebracht om andere mensen ook over te halen. Alles staat dan ook in het teken van de Vlaamse Griepcampagne met als slogan:’ Laat de griep in de kou staan’. Zorgverleners kregen geheel gratis de griepprik toegediend.

Belang van griepprik

Het is belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de gevaren van griep. Met name 60 plussers en personen met een verzwakt immuunsysteem lopen en verhoogt risico op complicaties door de griep. Ook zwangere vrouwen zijn voor de Vlaamse Griepcampagne belangrijke aanspreekpunten. Jaarlijks krijgen personen met een verzwakt immuunsysteem een oproep tot het halen van de griepprik. Jammer genoeg haalt lang niet iedereen de griepprik die ook daadwerkelijk wordt opgeroepen. Artsenkring Halle en Omgeving probeert op deze manier het goede voorbeeld te geven.

Gaat u de griepprik halen?
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *