Griepprik 2014 reserveren

Belgen worden aangeraden de griepprik 2014 te reserveren. De griepprik 2014 reserveren verkleint de kans op het mislopen van het griepvaccin. Het is mogelijk de griepprik 2014 te reserveren bij de apotheek in het dorp. Binnenkort zal het griepvaccin in België en Nederland beschikbaar worden gesteld. Reserveringen hebben uiteraard voorrang op laatkomers, waardoor je zeker bent van het griepvaccin dat grotendeels tegen de griep in 2015 bescherming biedt.

Doordat het nieuwe schooljaar weer is begonnen zullen weer veel mensen besmet raken met het influenzavirus. Dit virus is verantwoordelijk voor de griep. Neusverkoudheid en kleine griepjes zullen dus snel weer de kop op steken. Dit alles stelt Marc van Ranst. Hij is griepcommissaris in België en adviseert mensen dan ook de griepprik 2014 te reserveren.

Griep 2015

Het is volgens de griepcommissaris onmogelijk om te bepalen of er een zwaar griepseizoen te wachten staat. De griep 2015, zoals aankomend griepseizoen ook wel kan worden genoemd, is vooralsnog lastig te peilen. De griepcommissaris raadt met name risicogroepen aan om de griepprik 2014 te reserveren en te gaan halen. Dit zijn bijvoorbeeld personen met een chronische aandoening, zwangere vrouwen, 65 plussers, werknemers in de gezondheidszorg, partners van mensen uit risicogroepen of mensen die al ziek zijn. Personen uit de risicogroepen hebben namelijk een verzwakt immuunsysteem of kunnen personen met een verzwakt immuunsysteem eenvoudig besmetten.

Griepprik 2014

Volgens de griepcommissaris kunnen personen uit de risicogroepen dus beter de griepprik 2014 reserveren. Naar verwachting zal de griepprik 2014 omstreeks oktober beschikbaar worden gesteld. In Nederland krijgen personen die in de risicogroepen vallen direct een uitnodiging tot het halen van de griepprik 2014. Ieder jaar is het griepvaccin echter beperkt voorradig. Indien het vaccin wordt gereserveerd kan het voor Belgen bij de apotheek worden bewaard of thuis in de koelkast worden opgeslagen. Volgens de commissaris kan dit het beste thuis in een broodbakje worden bewaard in het midden van de koelkast. De meest effectieve tijd voor het inenten is rond oktober en november. Ouderen, dat wil zeggen 65-plussers kunnen beter omstreeks half november de inenting starten. In Nederland wordt de griepprik 2014 veelal bij de apotheek opgehaald en door een huisarts ingediend.

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *