Ingrediënten tegen griep in de herfst

In de herfstperiode hangen de griepvirussen weer volop in de lucht. Hoesten en niezen zijn bekende symptomen tijdens de herfst. Niemand zit te wachten op de griep, maar indien je toch bent gegrepen door de griep wil je er uiteraard weer zo snel mogelijk vanaf. Medicijnen, zoals de griepprik zijn niet de enige methodes tegen griep. Uiteraard is het volledig voorkomen van griep vrijwel niet te doen. Toch kunnen enkele ingrediënten tegen griep in de herfst uitkomst bieden. De onderstaande ingrediënten zijn niet alleen lekker en goed te verkrijgen in de herfstperiode, ze zijn ook nog eens goed tegen griep.

Pompoenen tegen griep

Pompoenen zijn in de herfstperiode weer volop aanwezig. Ze zijn in die periode dan ook het lekkerst en zijn in veel supermarkten te verkrijgen. Pompoenen zijn ideaal in een stoofpot of lekker warme soep. Het beste is echter om de pompoenpitten te laten zitten. De pitten zitten namelijk boordevol zink. Zink is belangrijk tegen het bestrijden van ziektes, want het ondersteunt de witte bloedcellen. Pompoenpitten zijn ook los te verkrijgen in de winkel, maar vers zijn de pitten uiteraard gezonder. Pompoenen tegen griep is niet helemaal waar. Wel zorgt het voor ondersteuning bij het bestrijden van griep. Voorkomen is echter niet mogelijk.

Champignons tegen infecties

Champignons tegen infecties? Champignons bevatten veen beta-glucanen. Dit helpen infecties bestrijden. Tegelijkertijd doen champignons het zeer goed in tal van gerechten. Of het nu op de pizza is of bij de biefstuk. Champignons zijn heerlijk en ook nog eens veelzijdig.

Zoete aardappelen

Zoete aardappelen hebben de laatste jaren een inhaalslag gemaakt. Zoete aardappelen zijn lekker en tegenwoordig weer volop te verkrijgen. Ze zijn rijk aan vitamine A. Hierdoor krijgt de immuunsysteem een opkikker en pakt het de vrije radicalen in het lichaam aan. Datzelfde geldt voor tonijn overigens dat ook tegen griep erg goed werkt. Tonijn is namelijk rijk aan selenium. Het bestrijdt namelijk de griepvirussen en helpt het immuunsysteem de virussen bestrijden.

Groene thee

Van thee is bekend dat het tegen griep uitkomst kan bieden. Veel mensen volgen dan ook het advies van het drinken van een thee met gember en of honing. Echter blijkt groene thee nog beter te werken. De antioxidanten zuivere namelijk het lichaam, wat belangrijk is tegen griep bestrijding.

Nog geen griep?

Tegen griep helpen bovenstaande producten goed, omdat het een boost geeft aan het immuunsysteem en het ondersteuning biedt aan de bestrijding. Prebiotica producten houden het immuunsysteem voornamelijk op peil. Een goed voorbeeld van een prebiotica product is yoghurt. Tegen griep is naast voeding ook rust een belangrijk ingrediënt.

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *