Kans op griep 2015 kleiner door griepprik

De griep 2015 is reeds een veelbesproken item. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de samenstelling van de griepprik. Jaarlijks wordt rond oktober en november de griepprik beschikbaar gesteld. Dit is ook tevens de beste tijd om de kans op griep 2015 te verkleinen. In feite wordt de griepprik in 2014 gehaald om de kans op griep in 2015 te verkleinen.

Nadat de griepprik is gehaald duurt het circa 2 weken alvorens het lichaam voldoende afweerstoffen heeft geproduceerd. De griepprik beschermt het lichaam voor circa een half jaar. Na dat half jaar is het veelal weer tijd voor de zomermaanden. In deze maanden komt de griep veel minder tot nauwelijks voor. De griepprik kan dus het beste rond oktober en november worden gehaald om bescherming te bieden tegen de griep 2015.

Samenstelling griepprik

De griepprik verandert jaarlijks. De prik wordt samengesteld op basis van de heersende virussen en bacteriën in Nederland. Op het allerlaatste moment wordt de griepprik samengesteld en op de markt gebracht. Op die manier kan de griepprik goed weerstand bieden tegen de griepvirussen en bacteriën die uiteindelijk griep kunnen veroorzaken. De griep 2015 virussen zijn nog niet bekend, maar onderzoekers zijn reeds bezig de virussen en bacteriën die op dit moment heersen te onderzoeken. De onderzoeksresultaten bepalen vervolgens de samenstelling van de griepprik.

Griep 2015

Ondanks dat de griepprik bescherming biedt, wil dat niet zeggen dat het de kans op het krijgen van griep 2015 wegneemt. Integendeel. Het is namelijk nog steeds mogelijk om de griep te krijgen, nadat je een griepprik hebt gehaald. Wel neemt het de kans op het krijgen van de griep fors af. Om die reden biedt de overheid voor risicogroepen de griepprik gratis aan. Deze prik wordt aangeraden om op te halen, omdat de griep voor mensen in de risicogroepen dodelijker kan zijn. Jaarlijks sterven honderden patiënten als gevolg van de griep. Het is dan ook zeker voor risicogroepen een gevaarlijke ziekte. Ondanks het gegeven wordt de griep door veel mensen toch onderschat.

Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *