In geval van griep kunt u ook last krijgen van pijn in de keel. Bij klachten aan de keel is het bevochtigen van de keel raadzaam. Dit kunt u op verschillende manieren doen.

Snoepje of dropje tegen keelpijn

Door te zuigen op een snoepje of dropje maakt u slijm aan die de keelpijn verzacht. Een lichtzout dropje of een keelpastille verdient hierbij de voorkeur, omdat keelpastilles veelal bestandsdelen als salmiak of honing bevatten die een positieve werking hebben op de pijn in de keel. Het verzacht de keel en vermindert de keelpijn. Roken heeft een negatieve werking bij keelpijn. In veel gevallen verergert roken de keelpijn, waardoor het verstandiger is even een tijdje te stoppen met roken. Uiteraard verdient het geheel stoppen met roken de voorkeur.

Pastilles en andere keelsnoepjes vindt u hier. Ook zijn keelpastilles en keelsnoepjes in de supermarkt te vinden, voorbeelden zijn het huismerk keelpastilles of Fisherman’s Friend. Deze zijn allemaal zonder recept te verkrijgen en verminderen de klachten die op kunnen treden bij keelpijn.

Honing tegen keelpijn

Ook kunt u een lepel honing laten smelten op de tong en deze vervolgens langzaam doorslikken. Of kunt u een lepel honing in uw thee scheppen. Honing verzacht namelijk de keelpijn. Het maakt niet uit welk merk honing uw gebruikt, maar het is raadzaam ‘gewone’ honing te gebruiken. Ook honing is in iedere supermarkt te vinden en kan de pijn in de keel al flink verminderen.

Medicijnen tegen keelpijn

Er zijn een aantal medicijnen op de markt die de keelpijn verlichten, waarvoor u geen recept nodig heeft. Enkele voorbeelden zijn Trachitol, Strepsils en Daro keelpijn spray. De producten zijn zowel in de supermarkt als de drogist te vinden. U kunt natuurlijk ook vanuit huis eenvoudig en snel medicijnen zonder recept bestellen. Dit heeft als voordeel dat het veelal goedkoper is dan in de winkel.

Kijk voor het complete aanbod hier.

Twijfel

In geval van twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw arts of apotheker om naar uw keel te laten kijken.

Share