Thermometer

Bij koorts is de lichaamstemperatuur meer dan 38 graden Celsius. De lichaamstemperatuur kan gemeten worden met een koortsthermometer in de mond of in het oor, onder de oksel of in de anus. Het meten van de lichaamstemperatuur is misschien wel niet de meest geliefde methode, maar wel de meest betrouwbare methode om de lichaamstemperatuur te meten. De duur van de meting verschilt per koortsthermometer en plaats van de meting.

Er zijn veel thermometers verkrijgbaar en de keuze van thermometer hangt af van uw wens. Voor een compleet overzicht van alle thermometers kunt u terect op De Online Drogist.

Paracetamol tegen koorts en pijn

Bij koorts en pijn kan paracetamol worden ingenomen om de koorts en pijn te onderdrukken.
Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter!

Kinderen vanaf 3 maanden

Voor kinderen vanaf 3 maanden zijn zetpillen Paracetamol te verkrijgen. De zetpillen kunnen via de anus worden ingebracht door uw kind voorover te laten buigen of uw kind met opgetrokken knieën op bed neer te leggen. Door de billen van uw kindje na het inbrengen tegen elkaar aan te duwen, blijft de zetpil zitten.

Kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen

Voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen zijn verschillende paracetamol soorten op de markt. Lees voor de dosis de bijsluiter en de paracetamol tabletten kunt u met water doorslikken of u kunt de tabletten uiteen laten vallen in een glas met water.

Huisarts

Indien uw baby jonger dan 4 maanden meer dan één dag een lichaamstemperatuur heeft van hoger dan 38 graden Celsius moet u contact opnemen met uw huisarts. Neem direct contact op met uw huisarts indien uw baby meer dan 40 graden koorts heeft.

Wanneer de koorts bij volwassen of kinderen vanaf 6 jaar na enkele dagen is afgenomen en vervolgens weer oploopt moet u direct contact opnemen met uw huisarts.

Tip

Het lichaam wilt de warmte kwijt, want anders kan de lichaamstemperatuur hoger worden. Gebruik om die reden in bed geen extra dekens.

Share