Legionella bij Reiger Boys

De voetbalvereniging Reiger Boys in Heerhugowaard is getroffen met een bacterie legionella. De legionella bacterie heeft er voor gezorgd dat wedstrijden, trainingen en toernooien niet konden plaatsvinden op de voetbalvereniging. Overigens is het niet de eerste keer dat een legionella bacterie wordt ontdekt bij een voetbalvereniging na een zomerstop. Vrijwel ieder jaar wordt bij een amateurclub in Nederland een legionella bacterie gevonden.

De legionella bacterie is op meerdere locaties op het terrein aangetroffen. In het weekend van 22 augustus zijn om die reden alle wedstrijden, toernooien en trainingen afgezegd. Het sportcomplex van Reiger Boys genaamd Sportlandgoed de Wending wordt hermetisch afgesloten voor verder onderzoek. In de week van 29 augustus zal opnieuw een keuring plaatsvinden om te bekijken of de legionella bacterie helemaal is verdwenen.

Wat is de legionella bacterie?

De legionella bacterie kan leiden tot Veteranenziekte of de griep. Het wordt ook wel legionellose genoemd. De bacterie komt voor in water of in de grond en kan bij stilstaand water eenvoudig vermenigvuldigen. Om die reden krijgen clubs die een lange tijd inactief zijn het advies geregeld het water door te laten lopen. Op die manier kan de bacterie zich moeilijk tot niet vermenigvuldigen, waardoor de kans op legionellose aanzienlijk wordt beperkt.

Meer over de legionella bacterie en legionellose lees je hier.

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *