ORS oplossing tegen uitdroging

ORS, ofwel Oral Rehydration Solution, is een oplossing tegen een dreigend tekort aan suikers, zouten en vocht in het lichaam. Deze tekorten zijn de oorzaken van uitdroging. Het middel is vrijwel overal te koop, zoals een drogist of apotheek. Het medicijn bevat druivensuiker en zouten. Dit kan worden opgelost in water en direct worden gedronken. Door oplossing kan het lichaam de stoffen beter opnemen en tegelijk vasthouden. Het middel is zonder recept bij de apotheek of drogist te verkrijgen. Er zijn diverse merken van het merk, zoals Care Plus ORS, Dioralyte Orange, Orisel en merkloos. Enkele middelen hebben daarnaast ook nog een vruchtensmaak.

Gebruikersaanwijzingen

Oral Rehydration Solution is als poedervorm en als bruistablet verkrijgbaar. De hoeveelheid water die gebruikt dient te worden staat in de bijsluiter van het product beschreven. Het is belangrijk dat de gehele inhoud van het zakje wordt opgelost. Dit zorgt voor het meest optimale resultaat. Ook mag de oplossing niet verhit worden. Indien er toch een beetje van het medicijn ORS over is kan het eventueel tot maximaal 24 uur in de koelkast worden bewaard.

Wanneer ORS?

Het is verstandig om bij waterdunne diarree ORS te gebruiken. Sterker nog, het beste kan het medicijn veelvuldig in worden genomen bij diarree of veelvuldig braken. Ook bij braken is het dan verstandig de inname van het medicijn te blijven proberen. De inname verspreiden over de dag kan dan mogelijk helpen om het middel binnen te houden. Overigens is deze methodiek sowieso een aanrader. Het middel wordt in kleine beetjes namelijk beter opgenomen door het lichaam.

Hevige diarree duurt veelal 2 tot 5 dagen. Inname van het medicijn kan ook die periode worden gebruikt. Inname van ORS zorgt ervoor dat het vochtpeil in het lichaam in orde blijft. Ook de zouten en suikers die door braken en diarree verloren gaan worden op die manier weer aangevuld. Tevens kan het medicijn aan baby’s worden gegeven. Dit werkt het beste met een lepeltje of speen. Voor de baby geldt ook dat het de hele dag toedienen van ORS in kleine porties raadzaam is. Geef het wel voor de fles- of borstvoeding.

De oplossing

Het is met recht één van de betere middelen tegen uitdroging. Het zorgt ervoor dat mogelijke tekorten als zouten, suikers en vocht door diarree of braken direct worden aangevuld. Het is eenvoudig in gebruik, vrijwel overal zonder recept te koop en niet duur.

Lees uiteraard wel voor gebruik goed de bijsluiter.

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *