Hoestdrank tegen vastzittende hoest

Indien u last heeft van een langdurig hoesten of vastzittende hoest kunt u hoestdrank gebruiken tegen het hoesten. Hoestdrank is in verschillende smaken te verkrijgen.

Hoestdrank verzacht de keel en zorgt dat de vastzittende hoest loskomt. Met name smaken als anijs, salmiak en zoethout zijn veel gebruikte kruiden en middelen in hoestdranken en verzachten de keel. Lees voor gebruik van hoestdrank altijd eerst de bijsluiter, met name als het gaat om een patiënt met diabetes.

Het meest uitgebreide assortiment inclusief klantbeoordelingen vindt u hier.

Huisarts

Indien kinderen jonger dan 6 maanden door de vastzittende hoest en langdurig hoesten slecht gaan drinken moet u contact opnemen met uw huisarts.

Ook is  het raadzaam contact met uw huisarts op te nemen indien u of uw kind een combinatie heeft van 3 dagen koorts en daarnaast regelmatig slijm ophoest.

Tips

Bij verkoudheid en griep is er zo goed als altijd sprake van een langdurig hoesten of vastzittende hoest. Zorg daarom voor voldoende ventilatie en zorg ervoor dat de lucht niet te droog is. Vermijd daarom rook, kou en tocht en het is beter om niet te veel gebruik te maken van uw stem.

Ook helpt tegen vastzittende hoest zuigen op een snoepje, dropje of keelpastille. Of kunt u een lepel honing in de mond laten smelten of een kopje thee met een lepel honing drinken. Ook dit zorgt voor verzachting van de keel. De honing is gewoon te koop in de supermarkt en het merk heeft geen invloed op de werking. Wel is het raadzaam om de ‘gewone’ honing te kiezen, dus zonder speciale smaken en toevoegingen.

Bij keelpastilles kunt u denken aan Anta Flu, potters of Ricola maar ook zijn er receptloze medicijnen te vinden. Kijk voor alle soorten keelpastilles hier. Let op dat keelpastilles laxerend kunnen werken bij het teveel slikken van de pastilles.

Share