Verandering basispakket zorgverzekering niet geliefd

De aanstaande verandering in het basispakket blijkt niet geliefd onder de mensen. Veruit de meeste mensen zijn op dit moment tevreden met de huidige dekking van het basispakket. Op dit moment zitten volgens de verzekerden echter wel een aantal behandelingen in het basispakket die geschrapt mogen worden. In plaats daarvan zien ze graag andere medische ingrepen in het basispakket terugkeren.

De verzekerden zijn het over het algemeen eens. Dieetadvies, stoppen met roken programma’s, ivf behandelingen en complicaties na een onnodige ingreep mogen volgens veel personen uit het basispakket worden geschrapt. Dit alles is gebleken uit een onderzoek dat is uitgevoerd door het NIVEL. Het NIVEL is een Nederlands instituut dat staat voor Nederlands Instituut onderzoek van de gezondheidszorg.

Verandering basispakket: Griepprik in basispakket

Veel ondervraagden zien wel graag enkele ingrepen terugkeren in het basispakket. Dit is onder meer fysiotherapie, tandzorg, contactlenzen, brillen, orthodontie en het griepvaccin. Verzekerden zouden dit wel graag terug willen zien in het basispakket. De ondervraagden vinden een verandering in de organisatie van de zorg over het algemeen een goede zet om bezuinigingen te bewerkstelligen. Echter zijn ze het niet eens met de veranderingen wat betreft het basispakket en de verhoging van het eigen risico.

Gezond vs. ongezond

Uit het onderzoek kwam wel naar voren dat er veel onenigheid bestaat over de organisatie van de zorg. Personen met een mindere gezondheid zijn het namelijk op veel vlakken oneens met personen die een goede gezondheid erop nahouden. Met name de gestelde ingrepen wordt door personen met een minder goede gezondheid niet met dank afgenomen. Overigens wordt de griepprik voor mensen met een slechte gezondheid standaard gratis beschikbaar gesteld. Zo ook de griepprik 2014.

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *