Voorkomen van griep = extra vitamines

Ben je het zat om steeds weer verkouden te worden of griep te krijgen? Dan ontdek je in dit artikel hoe het mogelijk is om op met de juiste levensstijl een kleinere kans op griep te krijgen. Je ontdekt dat vitamines een belangrijke rol spelen in het voorkomen van griep en je komt te weten waarom vitamine D een stuk belangrijker is dan vaak gedacht wordt.

Vitamines bestellen kan eenvoudig via Vitaminstore. Wil je korting krijgen via deze drogisterij? Dan kun je hier verschillende kortingscodes vinden.

Vitamine D voor het voorkomen van griep

Vitamine C wordt altijd als een belangrijke vitamine gezien voor het voorkomen van griep. Maar is dat ook echt zo? Het blijkt dat vitamine C de weerstand inderdaad op pijl houdt, maar vitamine D speelt volgens onderzoekers een veel grotere rol. Een klein gebrek aan vitamine D neemt al grote risico’s voor de gezondheid met zich mee. Vitamine D krijg je via het zonlicht binnen en bijvoorbeeld in de winter is de kans dan ook groot dat er een gebrek aan deze vitamine ontstaat. Vitamine D vinden we echter ook terug in verschillende soorten voeding. Denk aan melkproducten, sinaasappels, vis of supplementen die je bij de drogist kunt kopen. Begin met maximaal 50 microgram per dag, op de verpakking van supplementen kun je zien welke hoeveelheid er in een bepaald supplement te vinden is.

Soep om griep te voorkomen en te genezen

Het klinkt waarschijnlijk vreemd in de oren, maar uit onderzoek blijkt dat het regelmatig eten van soep helpt bij het voorkomen van griep en verkoudheid. Gebruik tomaten uit blik of verse tomaten en het antioxidant ‘lycopeen’ zal witte bloedlichaampjes beschermen die helpen bij het bestrijden van verkoudheid en griep. Krijg je uiteindelijk griep of word je verkouden? Dan is het beter om op kippensoep over te schakelen. Kippensoep versterkt de weerstand en verbetert de vertering. Het hoge gehalte aan zout zorgt ervoor dat het slijm iets dunner wordt en je uiteindelijk sneller beter wordt.

Weerstand opbouwen met yoghurt

Wil je de weerstand opbouwen en de kans op het krijgen van griep verkleinen? Dan kan yoghurt daar wel eens goed voor helpen. In yoghurt zijn bacteriën te vinden die onze weerstand helpen en daarom is yoghurt ideaal voor het verbeteren van de weerstand en het voorkomen van griep. Eet yoghurt met een beetje fruit of muesli om tot een voedzaam ontbijt te komen. Dagelijks een klein bakje yoghurt is al voldoende om van de voordelen te profiteren.

Water drinken voor het voorkomen van griep

Voldoende water drinken is belangrijk om het immuunsysteem sterk te laten zijn. Water voorkomt het uitdrogen van de slijmvliezen, waardoor je minder vatbaar bent voor virussen die in de lucht hangen. Water is echter niet enkel belangrijk voor het voorkomen van griep, maar sowieso een belangrijke manier om de algehele conditie op orde te houden. Drink minimaal 1,5 liter water per dag, op warmere dagen kun je het best nog iets meer drinken. Uiteraard zit er ook al vocht in de voeding die je gedurende dag tot je neemt.

Griep de baas met veel vitamine C

Er is al heel wat onderzocht in de wereld! Een hoge dosis vitamine C blijkt volgens de New York Academie een positieve invloed te hebben bij het voorkomen van griep en kan de duur en hevigheid van de ziekte aanpakken. Extra vitamine C kun je vanuit voeding tot je nemen, maar het is vaak gemakkelijker om dit met supplementen te doen. Combineren is het verstandigst! Want ook voldoende groente en fruit blijkt uiteindelijk nog steeds de belangrijkste voeding te zijn voor het verbeteren van de weerstand en het voorkomen van ziektes.

Tips tegen besmetting buiten extra vitamines

Uiteraard zijn de juiste vitamines belangrijk voor het voorkomen van griep, maar ook een aantal andere tips kunnen helpen bij het voorkomen van deze vervelende ziekte. GGD Kennemerland geeft de volgende tips:

  • Was en droog de handen op de juiste manier
  • Maak voorwerpen die je regelmatig gebruikt ook regelmatig schoon
  • Zorg voor ventilatie in huis
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Houd de hand goed voor de mond om verspreiding van slijm te voorkomen

Uiteraard zijn er nog veel meer zaken die een bijdrage leveren bij het voorkomen van griep, maar je hebt uiteraard niet alles in de hand. In de winter is de kans bijvoorbeeld veel groter om griep te krijgen, je doet er goed aan om deze periode in een warm land door te brengen. Helaas heb je niet altijd deze mogelijkheid en kun je alleen aan de slag met tips die binnen je cirkel van invloed zitten.

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *