Een veelgestelde vraag is: Wat te doen bij griep? Voor griep is over het algemeen geen behandeling noodzakelijk. Huisartsen adviseren veelal om rust te houden en uit te zieken. Het is raadzaam om te zorgen voor warmte en ontspanning en voldoende rust door in bed te gaan liggen.

Blijf daarnaast voldoende drinken en neem de tijd om uit te zieken, anders loopt u kans dat de griepverschijnselen zullen terugkeren.

Griep symptomen zijn vervelend, maar kunnen wel enigszins onderdrukt worden. Ook misselijkheid is een mogelijk symptoom van griep. Misselijkheid is erg vervelend en zorgt ervoor dat je maar weinig zin hebt in eten, terwijl je juist bij griep moet eten om weer op kracht te komen. Tegen misselijkheid kun je in veel gevallen zelf veel doen.

Wat te doen bij griep en de griep verschijnselen:

  • Koorts en pijn
  • Vastzittende hoest
  • Neusverkoudheid
  • Oorpijn
  • Diarree en uitdroging
  • Keelpijn

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw apotheker of huisarts. Zij kunnen u adviseren met betrekking tot de situatie. De griep verschijnselen verschillen per patiënt en virus en het is belangrijk goed rust te houden. Indien u geen rust neemt kan de griep, en het virus, niet uit het lichaam en blijft u zich ziekerig voelen. Daarnaast kan de griep heviger worden en loopt u kans op een hevigere griep.

Tevens brengt u andere onnodig in gevaar, want een griepvirus is erg besmettelijk. Griep is met name risicovol voor risicogroepen, waarvoor de griep zelfs dodelijk kan zijn.

Griepepidemieën

De manier van handelen bij griep is afhankelijk van het soort griep. Er zijn namelijk verschillende varianten griepvirussen. In 2015 is in Nederland de Amerikaanse griep in Nederland bekend geworden. Voorheen hebben ook de Spaanse griep, Mexicaanse griep, Vogelgriep en buikgriep veel mensen besmet. Wat te doen bij griep is dus niet altijd eenduidig. Een ding is zeker: Het immuunsysteem op peil brengen of houden en gaat denken aan de hygiëne. Met name in de koudere maanden is de kans op een griep namelijk groot.

Share