Wat te doen tegen griep? Bankhangen!

Veel mensen vragen zich af op welke manier zij de kans op griep zoveel mogelijk kunnen verkleinen. Het antwoord is helaas lastiger dan de vraag. Wat te doen tegen griep is niet zo maar het innemen van een medicijn of gezond eten alleen. Ondanks dat gegeven blijven mensen zich af vragen wat zij kunnen doen tegen de griep. Volgens onderzoekers van de University of California is de beste optie: Bankhangen.

Wat te doen tegen griep? Bankhangen? Ja, echt. Serieus! Volgens de onderzoekers van de universiteit is dit de beste manier om de kans op griep te verkleinen. De onderzoekers hebben voor het onderzoek gekeken naar de varkensgriep. Deze griep brak omstreeks april 2009 uit in Mexico. Hierdoor riep de overheid mensen op thuis te blijven. Zelfs museums, bioscopen, supermarkten en overige winkels moesten sluiten vanwege de uitbraak van de varkensgriep.

De studie omtrent de vraag: Wat te doen tegen griep?

Het onderzoek is te lezen in het tijdschrift BMC. De onderzoekers keken bij het onderzoek voornamelijk naar het aantal mensen dat voor de televisie zat tijdens de varkensgriep. Volgens de onderzoekers bestaat er namelijk een wezenlijk verband tussen thuis blijven en de hoeveelheid televisie dat wordt gekeken.

Na de oproep van de overheid in Mexico om thuis te blijven, steeg het aantal uren dat de televisie aanstond fors. Dat duidt er op dat veel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep om thuis te blijven. Na enkele dagen verlieten de meeste mensen echter alweer hun huis om bijvoorbeeld boodschappen te doen, te werken of te gaan sporten.

Opmerkelijk was overigens dat er meer televisie werd gekeken door personen met een hoger modaal inkomen. Volgens de onderzoekers is dit te verklaren door de flexibiliteit. Personen met een hoger inkomen zijn volgens hen beter instaat om flexibeler te werken. Denk aan thuis werken achter de laptop. Personen met een lager inkomen werken toch vaker in bijvoorbeeld de productie, wat gepaard gaat met intensief contact.

De resultaten van het onderzoek

Volgens Michael Springborn, een onderzoeker uit het team dat het onderzoek heeft verricht, had de varkensgriep veel groter kunnen worden. Doordat de overheid direct opriep om thuis te blijven, kon het virus zich echter moeilijker verspreiden. De mensen namen meer afstand, dus was het relatief moeilijker voor het virus om andere te besmetten. Om die reden vinden de onderzoekers dan ook dat de vraag: Wat te doen tegen griep? Bankhangen moet worden.

Het advies klinkt vreemd, maar is het zeker niet. Ook in bijvoorbeeld Nederland wordt iemand bij griep direct naar huis gestuurd om uit te zieken. Hierdoor komt men minder snel in contact met andere en is de kans op besmetting kleiner. Wat te doen tegen griep is echter niet alleen bankhangen. Om de kans op griep te verkleinen is ook een goed immuunsysteem van groot belang. En wat te denken van een goede hygi├źne. Meer informatie om de griep te voorkomen vind je hier.

Wat te doen tegen griep 2015 is dus……Bankhangen. (Aldus de onderzoekers)

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *