Zomer Griep 2015

Zomer Griep 2015
Griep wordt regelmatig geassocieerd met herfst of winter. Helaas kun je griep ook in de zomer krijgen. Het is dan veelal wel een ander soort griep oftewel de zomergriep. Een zomergriep bestaat vaak alleen uit buikgriep.
De oorzaak van buikgriep is meestal een zeer besmettelijk virus. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld het norovirus, rotavirus of het enterovirus. Buikgriep is dus eigenlijk geen zomergriep of normale griep, maar een vorm van maag-darmonsteking.

Symptomen Zomer Griep 2015
Elk jaar hebben zo’n 4,5 miljoen Nederlanders last van maag- en darmontsteking en de daarbij horende klachten. Klachten die vaak de kop op steken bij buikgriep zijn buikpijn met hoofdpijn, krampen, vermoeidheid, diarree, geringe eetlust, koorts en soms zelfs overgeven.

Ondanks het feit dat griep en buikgriep onder dezelfde noemer ‘Griep’ valt zijn het twee totaal verschillende dingen. Zoals eerder vermeld wordt buikgriep veroorzaakt door noro- en enterovirussen, terwijl normale griep veroorzaakt wordt door het influenzavirus. Er is dus geen bescherming tegen buikgriep, maar wel tegen normale griep. De griepprik is namelijk alleen effectief tegen het influenzavirus.

Voorkom uitdroging
Als je de buikgriep te pakken krijgt in de zomer 2015 ben je meestal binnen een paar dagen weer genezen. Er zijn geen geneesmiddelen die het proces kunnen versnelle of verhelpen dus het is simpelweg een kwestie van uitzitten. Als je door de buikgriep geveld wordt is het wel belangrijk dat je voldoende vocht binnen krijgt. Bij diarree is dat helemaal het geval. Er is namelijk een grotere kans op uitdroging. Met name bij baby’s en kinderen is het zaak goed op te letten. Het advies is dus rusten en veel drinken, dat bevorderd je herstel.

Zomer Griep 2015 handige tips
Daarnaast zijn er nog een aantal andere tips die je in acht kunt nemen als je de Zomer Griep 2015 wilt ontlopen. Het is namelijk zeer besmettelijk, dus als mensen in je omgeving ziek worden is de kans groot dat jij hetzelfde lot toebedeeld krijgt.

  • Was je handen goed na elk toiletbezoek
  • Was regelmatig het toilet, inclusief spoelknop, deurklink en kraan
  • Was je beddengoed regelmatig en op een hoge temperatuur, zodat de bacterien dood gaan.
  • Bereid zelf je voedsel als iemand anders die het normaal doet ziek is.
  • Verander regelmatig je handdoeken, theedoeken en vaatdoeken
  • Als je kinderen hebt, maak hun speelgoed goed schoon.
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *